Ancient City, Samut Prakan– Thailand

Ancient City in Samut Prakan - ThailandVreemd genoeg wordt de Ancient City relatief weinig bezocht hoewel het toch wel één van de beste attracties van Bangkok is. De Ancient City is gelegen in Samut Prakan, ongeveer 33 km ten zuidoosten van Bangkok. Het wordt in het Thais ‘Muang Boran’ genoemd en is dagelijks geopend van 8:00 tot 17:00 uur. Informatie is te vinden op de website: www.ancientcity.com.

De oprichter is Lek Viriyaphant, een rijke magnaat uit Bangkok met een grote passie voor de cultuur en geschiedenis van zijn land. In een gebied van circa 80 hectare, dat vroeger een rijstveld was, heeft hij samen met diverse ontwerpers een gebied uitgezet dat overeenkomt met de vorm van Thailand. Daarin zijn afzonderlijke attracties en bezienswaardigheden geplaatst die praktisch overeenkomen met de echte locatie.

Zo staan er replica’s van beroemde monumenten en tempels. Sommige zijn op ware grootte en andere zijn op schaal gemaakt. Ook staan er reconstructies van gebouwen die niet meer bestaan. Een voorbeeld hiervan is het Grote Paleis dat eens in Ayutthaya stond. Maar er zijn ook replica’s te zien zoals van Khao Phra Viharn die ligt op de Thais-Cambodjaanse grens en diverse andere oudheden.

Om de historische correctheid zo goed mogelijk te benaderen heeft een groep deskundigen van het Nationale Museum aan dit project meegewerkt. Er staan intussen meer dan 100 monumenten die de geschiedenis van 15 eeuwen Thaise cultuur zo goed mogelijk benaderen. Naast de monumenten zijn in het park ook beelden uit de Thaise literatuur en hindoemythologie te vinden.

Het park is zeer mooi ingericht met vijvers, watervalletjes, rotstuinen en veel groen. Er is zoveel te zien dat je er gemakkelijk een dag in kunt doorbrengen. Omdat de monumenten toch wel ver uit elkaar liggen is het aan te raden om gebruik te maken van huurfietsen.

ancient city bangkokEen aanrader is om als afsluiting van het bezoek nog bij de Old Market Town langs te gaan. Dit is een straat met traditionele huizen en waar beelden en andere kunstnijverheid artikelen worden verkocht. Thaise ambachtslieden laten hier zien hoe zo onder andere Khmer-afgodsbeeldjes uit hout snijden en poppen uit buffelhuid.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.