Ao Hin Khok strand, Ko Samet – Thailand

kaart koh samet thailandIn de Golf van Thailand niet ver van Rayong ligt het eiland Ko Samet. Vanuit Bangkok is het zo’n 200 km. Om het eiland te bereiken kan men een boot nemen vanaf de vissershaven Ban Phe. Het eiland is 6 km lang en 3 km breed en relatief klein. De stranden zijn wit en zeker bij aankomst is de aanblik alsof het een ansichtkaart is.

Behalve bij toeristen is Ko Samet ook een populaire weekendbestemming voor inwoners van Bangkok. Hoewel het eiland deel uit maakt van een nationaal park zijn er bungalows en enkele hotels te vinden.

De zandstranden zijn te vinden aan de zuidkust. In de gemeenschap Na Dan, in het noorden, zijn een paar winkels, een school, kliniek, een markt en een tempel. Ao Luk Yon ligt op korte afstand van deze gemeenschap. Naar het zuiden toe zijn de Hat Sai Kaew ook diamanten strand genoemd, Ao Hin Khok, Ao Phai waar de meeste buitenlanders zitten, Ao Tub Tim, Ao Wong Deuan, Ao Thian en het meest zuidelijke strand Ao Kui. Het enige strand aan de westkust is Ao Phrao en heeft 2 chique hotels.

Via reisbureaus onder andere in Bangkok, Pattaya en zelfs in Ban Phe kan een arrangement worden geboekt voor een bezoek aan Ko Samet. Vooral de hutten / bungalows met of zonder airconditioning zijn zeer populair. Bij de meeste stranden zijn zowel bars als restaurants aanwezig.

Een leuke wetenswaardigheid is dat het eiland bij de Thai bekent is vanwege hofdichter Sunthorn Phu (1786-1855) die zich terug hier terugtrok en daar diverse werken heeft geschreven. Hij noemde het eiland ‘Ko Kaew Phisadan’ wat ‘eiland met zand als gemalen diamant’ betekent. Zijn bekendste werk, het gedicht genaamd Phra Aphaimani speelt zich op Ko Samet af. Het gaat over een prins en een zeemeermin. Op Ao Hin Khok is het standbeeld van de zeemeermin te zien.

koh samet thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

koh samet thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

koh samet thailand

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.