Ao Kantiang strand, Ko Lanta - Thailand

koh lanta thailandHet eiland Ko Lanta behoort toe aan een archipel van ongeveer 50 eilandjes en valt onder de provincie Krabi. Het is één van de drie eilanden in deze regio met bewoners en 27 km lang en 12 km breed. De oorspronkelijke bewoners, de chao lay, noemde het eiland ‘Pulao Satak’ dat vertaald ‘eiland met lange stranden’ betekent.

Ko Lanta is te bereiken vanuit Krabi. Tweemaal per dag vertrekken hier de veerboten voor een overtocht die ongeveer 2 uur duurt. De aankomst is bij het dorp Ban Sala Dan dat in het noorden van het eiland ligt.

Er is een hoofdweg die vanuit Ban Sala Dan begint en voert naar het zuidelijke gedeelte van het eiland. De hoofdweg loopt langs de stranden aan de westkust. Er zijn enkele kleine wegen die meer landinwaarts gaan waar onder ander ook nederzettingen van zee zigeuners liggen. Langs de oostkust liggen uitgestrekte mangroven.

Het eiland Ko Lanta is nog in ontwikkeling. Stukje bij beetje worden de onverharde paden geasfalteerd. De telefoonontvangst is vaak slecht en internet is vrij traag. De verwachting is dat dit toekomstig zal worden aangepast.

Het dorp Ban Sala Dan heeft visrestaurants, winkels, reisbureaus, een kliniek en een politiebureau. Voor een klein eiland heeft het wel de belangrijkste faciliteiten.

Vanaf Ban Sala Dan richting het zuiden van het eiland aan de westkust liggen de volgende stranden:

  • Hat Klong Dao - Ondiep water en veilige zwemomstandig heden. Het strand is 3 km lang.
  • Ao Phra Ae - De zeebodem loopt op bepaalde plaatsen steil af. Goed voor zonaanbidders. Het strand wordt beschaduwd door kokospalmen en is 4 km  lang.
  • Hat Khlong Khong - Goede locatie om te snorkelen. Er zijn strandhuisjes te huur en restaurants en strandbars aanwezig.
  • Hat Klong Nin en Hat Klong Hin - Het witte strand is 2 km lang. Er zijn stijlvolle vakantiecomplexen met restaurants en strandbars. Het zeewater is ideaal om in te zwemmen.
  • Ao Kantiang - Deze baai is aan alle zijden omgeven door met bossen begroeide heuvels en geeft een schilderachtig aanzicht met zijn ligging en witte strand. Er is een luxueus resort en aan de noordkant zijn diverse bungalows op palen. Het strand is 1 km lang.

 

Ao Klong Chak en Ao Mai Phai
Dit zijn de meest zuidelijke stranden en wat moeilijker te bereiken om dat de weg bij Ao Kantiang ophoud. Om dit strand te bereiken is aan te raden gebruik te maken van een terreinwagen. Dit zijn wel het de minst ontwikkelde stranden op Ko Lanta. Bij Ao Khlong Chak is op ongeveer 1,5 km afstand landinwaarts een waterval die het best met regentijd te bekijken is. Ao Mai Phai (Bamboo Bay) is het meest zuidelijk gelegen strand en is omgeven door bergen. Door de moeilijke bereikbaarheid is dit het minst bezochte strand. Het stand zelf is 500 meter lang en ideaal om te zwemmen. Snorkelen wordt veelal aan de noordkant gedaan waar het ondiepe water een strook heeft met keien met een diversiteit aan vissen en andere zeedieren.
koh lanta thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

koh lanta thailand

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.