Ao Maya strand, Ko Phi Phi - Thailand

ko phi phi thailandKo Phi Phi bestaat eigenlijk uit twee eilanden – Ko Phi Phi Don het grote eiland dat bewoond is en het kleine onbewoonde eiland Ko Phi Phi Ley. Deze eilanden zijn beschermd en maken deel uit van het Mu Ko Phi Phi National Park. Zowel vanuit Phuket als  Krabi is het ongeveer 2 uur varen. Dit eiland was redelijk onbekend en ongerept tot de film ‘The Beach’ in 1998 zijn schoonheid liet zien. Veel scenes zijn opgenomen op Ao May (Maya Bay) dat op het onbewoonde Ko Phi Phi Ley is gelegen.

Bij aankomst per boot vanuit Phuket of Krabi legt de boot aan bij het dorp Ton Sai in de baai Ao Ton Sai op Ko Phi Phi Don. Ton Sai heeft een veelheid aan restaurants, duikwinkels, internetcafés, bars winkeltjes en kraampjes waar van alles te koop is. Tegenover Ao Ton Sai ligt de baai Ao Lo Dalam. Het is hier een stuk rustiger. Er is een mooi wit strand en het water is helderblauw. Meer naar het zuiden en zuidoost liggen Hat Hin Khom en Hat Yao. Een wandeling vanaf Ton Sai is ongeveer 40 minuten maar je kan ook met een longtail-boot er naar toe varen. In het noorden ligt Hat Laem Thong en is geliefd bij snorkelaars. In de nabijheid leeft een kleine gemeenschap zee zigeuners ‘chao lay’. Aan de oostkant zijn nog diverse andere standen die rustig zijn. Dit is vooral omdat ze slecht te bereiken zijn.
Het binnenland heeft weinig bezienswaardigheden.

ko phi phi maya beach thailandHet kleine eiland Ko Phi Phi Ley is slechts 6,5 vierkante kilometer groot en bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen. De meest bezochte stranden zijn Ao Pileh in het oosten en Ao Maya aan de westkust. Oprijzende rotsen rond het eiland en de baaien met witte stranden zorgen voor een schilderachtig plaatje. Vanuit Ton Sai kunnen dagtrips geboekt worden voor een bezoek aan dit eiland.
Aan de noordoostkant van het eiland bevindt zich wat men noemt een ‘Vikinggrot’. In deze grot zijn diverse muurschilderingen gevonden die waarschijnlijk honderden jaren geleden door schuilende piraten zijn getekend.
 

 

 

ko phi phi maya beach thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ko phi phi maya beach thailand

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.