Recept : Thaise komkommersalade
Bij hapjes zoals Thaise viskoekjes of Thaise kipsaté wordt in een apart schaaltje vaak de Thaise komkommersalade erbij geserveerd. De smaak is ietwat zuur, door de azijn, met daarbij wat zoetig plus de combinatie van de komkommer, stukjes pinda’s en een tinteling van de rode chili.
Voor 185 gram
Benodigdheden :
4 eetlepels rijstazijn
125 gram suiker
1 kleine rode chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
1 theelepel vissaus
80 gram ongezouten pinda’s, licht geroosterd en grof gehakt
1 komkommer, ongeschild, zonder zaad, in kleine blokjes
Bereiding :
Doe de azijn en suiker in een kleine steelpan met 125 ml water. Breng dat aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten pruttelen.
Laat het afkoelen en roer dan de chilipeper, vissaus, pinda’s en komkommer erdoor.
Reacties
125 gram suiker?! Ik heb 12
125 gram suiker?! Ik heb 12 gram gebruikt en vond hem zoet genoeg. Typfoutje?
Reactie toevoegen