Recept : Thaise viskoekjes met kousenband (tod man plaa)

Thaise viskoekjes is een traditioneel hapje. In het Thais heeft dit 'tod man plaa'. Behalve om ze als snack te eten worden ze ook wel bij de maaltijd genuttigd. Voor wat extra smaak kan chilisaus of thaise komkommersalade er overheen gedaan worden.

Voor 30 stuks Thaise viskoekjes

Benodigdheden:

  • 450 gram witvisfilet
  • 1 eetlepel Thaise rode currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 ei
  • 50 gram kousenband, in dunne plakjes
  • 5 limoenblaadjes, fijngesneden
  • Arachideolie om te frituren
  • Zoete chilisaus, voor erbij
  • Komkommersalade, voor erbij : klik hier voor het recept

 

Bereiding:

Verwijder eventuele graten en het vel van de vis en hak het visvlees grof. Pureer de vis in een keukenmachine of blender. Voeg de currypasta, vissaus en het ei toe en pureer alles tot een glad mengsel. Schep het mengsel in een kom en meng de kousenband en limoenblaadjes erdoor.
Neem telkens een eetlepel van het mengsel en vorm daar met vochtige handen dunne, platte koekjes van (ongeveer 5 centimeter doorsnee).

thaise viskoekjes -Verhit 5 centimeter olie in een wok of diepe koekenpan op matig vuur. Controleer of de olie heet is door een klein stukje van de vismengsel erin te laten vallen. Als het direct begint te sissen is de olie heet genoeg.

Laat vijf of zes viskoekjes in de olie glijden en frituur ze aan beide kanten tot ze goud bruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl de rest wordt gefrituurd.

Serveer heet met zoete chilisaus en komkommersalade.
 

Eet smakelijk!!

 

Reacties

Ga ik zeker proberen,thanks

heerlijk dit, vooral als het een warme zomerdag is, smaakt het nog beter

stom

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.