Recept: Thaise pindasaus

De Thaise pindasaus wordt onder andere gebruikt bij de Thaise kipsaté. De combinatie van de pinda’s, kokosmelk en overige ingredienten geven een lekkere Aziatische smaak aan deze saus.

Voor 375 gram

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 Aziatische sjalotjes, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, alleen het witte, fijngehakt
  • 2 theelepels Thaise kerriepoeder
  • 1 eetlepels tamarindepuree
  • 1 eetlepel chilipeperpasta
  • 160 gram ongezouten, geroosterde pinda’s, grof gehakt
  • 375 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepels palmsuiker

 

Bereiding:

Verhit de olie in een steelpan en bak de knoflook, sjalotjes en het citroengras 1 tot 2 minuten. Voeg het kerriepoeder toe en roerbak tot de geur vrij komt.

Thaise pindasausVoeg de rest van de ingrediënten toe en breng langzaam aan de kook. Voeg zo veel water toe dat er een vloeibare saus ontstaat en laat hem nog 2 minuten doorkoken.
De saus kan eventueel met wat zout nog op smaak worden gemaakt.

Reacties

Moet zeggen dat het een heel onduidelijk recept is. Als je 375 milliliter kokosmelk toevoegd is het al heel erg waterig je kan er nooit meer een saus van krijgen en zeker niet als je er water bij toevoegd.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.