De kokosnoot

thaise kokosnotenZoals gezegd eten de Thai vrijwel geen melkproducten. De romigheid van hun hartige gerechten en de volheid van hun zoete lekkernijen komen van de kokosnoot. Deze vrucht komt in het hele land in overvloed voor en is voor een ieder beschikbaar.

De kokosnoot is een zeer voedzaam ingrediënt. In de Thaise keuken wordt nauwelijks gebruik gemaakt van dierlijke vetten. Kokosroom is de belangrijkste bron van vet in het Thaise dieet en vervangt in veel recepten de olie of boter.

Currypasta's, verse kruiden en specerijen worden bereid in de olie die zich afscheidt van de verwarmde room. Vervolgens voegt men vlees, gevogelte, vis of groenten toe aan het vloeibare mengsel.

Kokosroom wordt gemaakt van het geraspte vruchtvlees van de kokosnoot dat wordt geweekt in heet water en daarna geperst. Door het uitpersen van de kokospulp ontstaat een romige vloeistof : de kokosroom. Deze room bevat weinig water en kan daarom op hoog vuur worden gekookt. De dunnere kokosmelk wordt geproduceerd als het vruchtvlees voor de tweede keer wordt geweekt en geperst.

 

 

 

thaise kokosnoot schraperthaise kokosnoot

terug naar thaise recepten


 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.