Doi Inthanon National Park, provincie Chiang Mai

doi inthanon nationaal park chiang maiHier staat de hoogste berg van Thailand, Doi Inthanon. De top bevindt zich op 2596 meter. Dit park is te bereiken vanaf Chom Thong. De hellingen van de berg zijn volop begroeid met bomen en in combinatie met de in nevel omhulde bergtop is dit een adembenemend gezicht. Er zijn enkele omliggende dorpen waar de Karen en Hmong stammen wonen. In het verleden teelden deze stammen opium. Door de overheid is een halt toe geroepen en heeft ondersteuning gegeven om groente te verbouwen in plaats van opium. In een schrijn op de top van de Doi Inthanon bevindt zich de as van de laatste koning van Chiang Mai.

Vanaf de toegangspoort richting de berg zijn drie indrukwekkende watervallen; de Mae Klang, de Wachirantan en de Siriphum waterval. Hiervan is de Mae Klang de populairtste en meest toegangelijkste waterval om te bezoeken. Er is een voetbrug over de waterval die verbinding maakt naar diverse uitzichtpunten

Er is een mogelijkheid om een drie- tot vijfdaagse trektocht in het Doi Inthanon National Park te maken. Dit gaat onder begeleiding van een parkbeheerder. De trektocht kan per voet of op een pony ondernomen worden. Er wordt overnacht op enkele campings en bungalows.

Om het park te bezichtigen wordt entree geheven bij de toegangspoort. Openingstijd is dagelijks van 8:00 tot 18:00 uur.

doi-inthanon nationaal park chiang mai

 

 

 

 

 

 

 

 

doi inthanon nationaal park chiang mai

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.