Erawan Nationaal Park, provincie Kanchanaburi

erawan nationaal park kanchanaburiIn dit park is de Erawan waterval gelegen. De waterval heeft zeven niveaus en is zeker spectaculair. Vooral tijdens of na het regenseizoen, dat tussen mei en november is, komt veel water naar beneden en bied een indrukwekkend schouwspel.

De waterval is te bereiken vanaf het kantoor van het nationaal park. Tot niveau 5 is de klim redelijk goed te doen. Om vanaf daar naar niveau 6 en 7 te gaan is lastiger en af te raden. Om naar dit niveau te gaan is een goede training aangeraden waar nog bij komt dat het gesteente glibberig is.

Als u tijdens de klim het te warm krijgt is afkoeling in de natuurlijke poelen heerlijk. Onder ieder niveau bevindt zich zo’n poel. Het is daarom aan te raden om zwemkleding mee te nemen bij een bezoek aan deze waterval.

De naam van de waterval is afgeleid van de driekoppige olifant Erawan. Het omlaag kletterende water vanaf het hoogste niveau zou de vorm hebben van deze olifant.

Dit park heeft diverse wandelpaden en bestaat hoofdzakelijk uit loof verliezende bomen en kalksteenheuvels die een hoogte van 1000 meter halen. Het Erawan Nationaal Park heeft een oppervlakte van circa 550 vierkante kilometer. Veel bezoekers nemen de Khanmak-Mookling wandelroute die ongeveer 1400 meter is en een anderhalf uur duurt. Een nadere populaire wandelroute is de Wangbadan-grottenroute. De route is 1350 meter en voert door bamboe- en groenblijvend bos.

Het park ligt ongeveer 70 km ten noorden van de stad Kanchanaburi. Er wordt entree geheven en is dagelijks geopend van 6:00 tot 18:00 uur. Ook voor de Thai is dit een populaire bestemming en wordt in het weekend of op feestdagen vaak druk bezocht. Het kan op dit soort dagen bijzonder druk zijn.

erawan nationaal park kanchanaburi

 

 

 

 

 

 

 

 

erawan nationaal park kanchanaburi

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.