Co van Kessel Bangkok tours – Fietsen in Bangkok (aanrader)

1 bericht / 0 nieuw
Jan Hiemstra
Offline
Lid geworden op: 31 mrt. 2012
Co van Kessel Bangkok tours – Fietsen in Bangkok (aanrader)

Toen ik rond 1990 in Bangkok werkzaam was had ik regelmatig contact met Co van Kessel. Hij woonde er al diverse jaren en had aardig ervaring met de gang van zaken daar. Op een dag kwam toen ter sprake dat hij regelmatig aan het fietsen was in Bangkok. Hij had diverse mountainbikes en ging ook regelmatig met een groep op pad.

In de woonkamer van zijn appartement was één wand bedekt met de plattegrond van Bangkok. De plattegrond was zeer gedetailleerd want zelfs kleine steegjes waren er op weergegeven. Ik kreeg hiermee een indruk hoe groot die stad is. Vooral met de uitleg van Co over welk gedeelte hij had ‘verkent’ per fiets en de mogelijkheid om in al die weggetjes en steegjes de weg kwijt te raken.

Op een middag kwam Co met de suggestie om eens een stukje te fietsen. In die periode was ik een tijdje in Bangkok en had al wat gezien maar ik had nooit verwacht dat het zó indrukwekkende middag zijn. Ik heb er echt van genoten. Normaal ga je met de auto over die grote drukke wegen. Die middag hebben we slechts één groot krijspunt gehad en verder door de jungle van Bangkok gefietst. Ik weet nog dat we ergens zomaar bij een tempel kwamen die op een plaats stond waar je het niet verwacht. Ook kwamen we bij een kantoor van Shell langs waar o.a. een compressor stond om tussentijds de banden op te pompen. Verder gingen we door steegjes en straatjes met allerlei activiteiten zoals schoenenmakers, naai ateliers etc. Het was schitterend om te ervaren hoe vriendelijk de mensen daar waren. Ik denk dat het voor hen ook wel apart is als er een groep buitenlanders op een fiets voorbij komen.

Co had echt een leuke route want van de bedrijvigheid in de steegjes en straatjes kwamen we zomaar bij de Chao Phraya rivier en ging met fiets en al een longtail boot in om naar de rustige overkant te gaan. Het gedeelte daar is half oerwoud, althans dat idee krijg je, en daarnaast moeras. Er ware houten wegen aangebracht en het was er perfect fietsen.

De middag ging veel te snel voorbij en ik had weer een hele andere indruk van Bangkok gekregen dan tijdens de normale tijd dat ik aan het werk was. Het was voor mij een hele mooie en vooral indrukwekkende middag.

Helaas is Co na een lang ziekbed in juni 2012 overleden. Echter het bedrijf Co van Kessel Bangkok Tours is nog steeds volop actief met fietstours door Bangkok. Als ik naar de positieve recensies kijk van de fietstochten door Bangkok heeft Co toch zijn droom waar gemaakt om bezoekers aan deze metropool een mooie ervaring mee te geven.

Al met al is het zeker een aanrader om een tour te boeken. Zeker als je eens iets anders van Bangkok wilt zien.

Klik hier om naar de site te gaan: Co van Kessel Bangkok Tours – Fietsen in Bangkok

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.