Een Blog of Forum item aanmaken

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van Algemeen
Algemeen
Offline
Lid geworden op: 3 aug. 2012
Een Blog of Forum item aanmaken

Dit is een korte omschrijving hoe te werken met de editor voor het aanmaken van een blog of een form onderwerp.

Na het aanmelden verschijnt boven aan de pagina een zwarte balk. Onder 'inhoud' kan gekozen worden voor het aanmaken van een blog of forum item.

Een artikel voor een blog zal na publicatie met een ‘teaser’ verschijnen op de voorpagina. Bij aanklikken van ‘lees meer’ wordt het gehele artikel weergegeven. Een artikel voor een Forum wordt in zijn geheel geplaatst en de desbetreffende rubriek. Let wel op dat bij invoer in de edit-mode dat je het artikel in de correcte rubriek plaatst.

Nadat de keuze is gemaakt ga je naar de desbetreffende invoerpagina. De invoer pagina bestaat uit 3 gedeeltes:

  • De titel – geef hier je pagina titel aan
  • Body (samenvatting bewerken) – deze is verborgen en komt naar voren als je er op klikt. hier kan je een korte omschrijving geven voor de ‘teaser’ in het blog. Als je er geen gebruik van maakt dan bestaat de ‘teaser’ uit het eerste gedeelte dat je  invoert in de Body (de editior-scherm die direct zichtbaar is)
  • Body – In deze editor kan de tekst, links, foto’s voor het artikel worden ingegeven.

Onder de editor is  een keuze mogelijk voor ‘Filtered HTML’ (beperkte opmaak mogelijkheden) of ‘Full HTML’ (volledige opmaak mogelijkheden inclusief het plaatsen van o.a. afbeeldingen).

De opmaak mogelijkheden van de editor gaan zeer ver bij gebruik van Full HTML. De meeste knoppen spreken voor zich. Om een afbeelding te plaatsen klik op de afbeelding icoon. Er opent een nieuw scherm met een voorbeeld tekst en mogelijkheden om de afbeelding van de server te halen, de afmetingen van de afbeelding en positie van de afbeelding aan te geven. Aan de bovenkant van dit scherm zijn tabbladen. Om een nieuwe afbeelding te uploaden klik op ‘upload’. Hier kan je de afbeelding op je PC zoeken door naar de gewenste directory te gaan. Nadat de afbeelding is geselecteerd klik ‘naar server zenden’. Als dit gedaan is komt het eerste scherm weer naar voren en is de afbeelding te zien in het voorbeeld kader. Je kan nu de grootte van de afbeelding wijzigen door de hoogte een breedte in te geven. Eventueel nog ruimte om de afbeelding worden ingesteld door  ‘Rand, Hspace, Vspace’ in te stellen (dit is in pixels). De positie van de afbeelding kan worden aangegeven b.v. geheel links of geheel rechts van de pagina (met omloop).

Nadat de opmaak is voltooid kan je pagina bevestigen en wordt deze op de site gepubliceerd. Een blog artikel wordt op de voorpagina gepresenteerd met een  ‘teaser’ boven de voorgaande teaser. In het forum wordt het artikel geplaatst in de rubriek die is gekozen.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.