Goedkoop bellen naar Thailand met Voipbuster

1 bericht / 0 nieuw
Jan Hiemstra
Offline
Lid geworden op: 31 mrt. 2012
Goedkoop bellen naar Thailand met Voipbuster

 
Voorheen was bellen naar Thailand eigenlijk wel een kostbare zaak. Tegenwoordig zijn er gelukkig goede mogelijkheden om goedkoop naar landen als Thailand te bellen. Vaak wordt gebruik gemaakt van de 0900 nummers waarbij je voor een paar eurocent per minuut belt.  Een ander optie die ook vaak gebruikt wordt is Skype. Het leuke van Skype is natuurlijk dat je elkaar kunt zien als je gebruik maakt van de webcam en het is gratis. Je moet uiteraard wel aan beide kanten een computer of tablet hebben die met internet is verbonden.
In dit stukje wil ik voor het bellen even de nadruk leggen op Voipbuster. Met Voipbuster kan je voor 1,2 eurocent per minuut naar Thailand bellen. Maar ook andere landen zijn behoorlijk goedkoop. Er zijn zelfs landen waarbij je gratis kan bellen. Nederland is er één van. Inderdaad, je kunt binnen Nederland gratis naar vaste telefoons bellen.  Maar als je in Thailand zit kan je dus gratis naar vaste telefoons in Nederland bellen!!
Voipbuster biedt diverse opties om te bellen.  Men bied de volgende mogelijkheden:

  • Vanaf een voip telefoon bellen. Je stelt dan de voip gegevens in en belt gewoon als of het een normale telefoon is.
  • Je kunt via de computer bellen. Hiervoor heeft Voipbuster een programma dat je dan installeerd.
  • Bellen vanaf je IPhone of Andoid smart telefoon. Ook hiervoor heeft Voipbuster een app die je op je telefoon kan installeren. Je hebt wel internet connectie nodig.
  • Vanaf een willekeurige telefoon bellen. Hiervoor ga je naar de site van Voipbuster en geeft je het telefoonnummer in van waaraf je gaat bellen en het nummer dat gebeld moet worden. Eerst belt Voipbuster de telefoon waarvan af je gaat bellen. Als je de telefoon opneemt wordt daarna contact gemaakt met het nummer dat je wilt bellen. Dit is er makkelijk als je niet thuis bent en vanaf een andere locatie wilt bellen.

De kwaliteit van Voipbuster is vrij goed. Mijn ervaring met sommige 0900 nummers is wel eens dat het erg lastig is om contact te maken of dat de spraak erg slecht is. Soms gebeurt dit ook wel bij Voipbuster maar over het algemeen komt het veel minder voor.
Om te kunnen bellen via Voipbuster moet je een account aanmaken en een bepaald bedrag als pre-pay inleggen. Dit gaat zeer gemakkelijk en men heeft voor de betaling zelfs IDeal. Het minimale bedrag is 10 euro. Daar komt dan nog ruim zo’n 2 euro bij voor BTW en kosten voor de overboeking. Als je naar Thailand belt rekent Voipbuster 1,2 eurocent per minuut. Dus dat zijn heel wat belminuten als je 10 euro hebt ingelegd als pre-pay.
Persoonlijk vind ik het gemak en de mogelijkheden van Voipbuster gunstiger dan bellen via een 0900 nummer. En hoewel het een centen kwestie is, is Voipbuster vaak goedkoper dan een 0900 nummer.
Al met al is het naar mijn mening een goed alternatief voor goedkoper nummers.
 
Meer informatie is te vinden op de website van Voipbuster

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.