Sanctuary of Truth (Pattaya)

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van Algemeen
Algemeen
Offline
Lid geworden op: 3 aug. 2012
Sanctuary of Truth (Pattaya)

Sanctuary of TruthDe Sanctuary of Truth is een gigantisch grote tempel die helemaal uit hout opgebouwd is. Er wordt al ruim 25 jaar gewerkt aan de tempel en schattingen uit diverse bronnen leren dat het nog 15 jaar duurt voordat deze tempel helemaal af is. Dit komt doordat de gehele tempel voorzien wordt van zeer gedetailleerd authentiek Thais houtsnijwerk dat ook nog eens onderhouden moet worden. Lek Viriyaphant, een excentrieke Thaise miljonair, is de grote sponsor achter het project. Viriyaphant is tevens verantwoordelijk voor de bouw van Ancient City en Erawan Museum.

Het hele complex is gelegen op een stuk grond ter grootte van 2 rai (1 rai = 0,16 hectare). De tempel zelf is 105 meter hoog. Rond de houten tempel heb je de zee en een meer met zeewater met daaromheen een grote tuin. Bij het meer zijn shows te zien met dolfijnen en ook paardrijden behoort hier tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn er op gezette tijden (wel eerst informeren dus) dansvoorstellingen en Thai Boxing. Omdat er nog steeds aan de tempel gewerkt wordt is ook te zien hoe het hout bewerkt wordt door de 10 a 20 mensen die dagelijks aan de tempel werken.

Daar de tempel nog niet af is tref je deze nog niet in de reisgidsen aan en om er te komen moet je dus ook wat meer moeite doen. In soi 12 en 14 kun je ook tickets kopen waarmee vervoer naar de tempel ook meteen geregeld is. De entree voor bezichtigen is 500 Baht (10 euro) p.p. Aan de binnenkant tref je enorme houten pilaren die de hele contructie dragen met daartussen uit hout vervaardigde voorstellingen en enorme houten beelden die je ernstig aankijken.

De tempel ligt aan het einde van Naklua 12 Rd in Noord Pattaya (Chon Buri).

Meer informatie is te vinden op de officiele website: www.sanctuaryoftruth.com

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.