Hat Kuat strand, Ko Phangan - Thailand

kaart koh phanang thailandHet eiland Ko Phangan is het één na grootste eiland van de Samui-archipel en heeft vele mooie witte stranden. Daarnaast is het binnenland bergachtig en bebost. Het is te bereiken per boot vanuit Ko Samui. De afstand van 20 km duurt ongeveer 40 minuten. De aankomst is het vissersdorp Thong Sala. Inmiddels heeft het toerisme veel veranderingen aan dit dorp gegeven en zijn alle faciliteiten aanwezig: banken, winkels, restaurants, bars, internet cafés.

Dit eiland is onder andere bekent van de ‘full moon parties’ die maandelijks plaats vinden op het strand van Hat Rin. Dit strand ligt onder in het zuidelijke gedeelte van het eiland. Eigenlijk bestaat het uit twee stranden die op loopafstand van elkaar liggen. Over een vlakke kaap tussen de twee stranden kan men het ene of het andere strand bereiken. De ligging is zodanig dat op het strand Hat Rin Nok de zonsopkomst kan zien en op Hat Rin Nai de zondsondergang. De ‘full moon party’ wordt op Hat Rin Nok gevierd. Dit is het breedste strand van Hat Rin. Hat Rin Nai heeft een smal strand waar diverse strandhuisjes staan die gehuurd kunnen worden.

Hat Kuat ligt in het noordelijk gedeelte van het eiland. De vertaling van de naam is ‘Flessenstrand’. Om dit strand te bereiken zal eerst van Thong Sala naar Ao Chalok Lam moeten worden gereden. De weg is redelijk begaanbaar. Vanaf daar kan een boot genomen worden om Hat Kuat te bereiken. Dit stand ligt aan één van de mooiste baaien van Ko Phangan. Achter het strand rijzen steile heuvels op. Wel is de accommodatie wat schamel.

De stranden aan het noordelijke deel van de westkust tot aan Thong Sala zijn aantrekkelijker dan aan de zuidoost kant van het eiland. Echter er zijn hier minder bezoekers dan in het Hat Rin gebied.

Het binnenland is bebost en bergachtig. Er zijn enkele watervallen. De Than Sadet-waterval die uitstroomt op het strand Hat Sadet. De Than Praphat-waterval gelegen langs de weg richting Hat Namtok aan de oostkust. Than-Prawet-waterval gelegen in de buurt van Ao Thong Nai Pan Noi en Phaeng-waterval gelegen aan de weg tussen Thong Sala en Ban Chalok Lam. De watervallen behoren toe aan het Than Sadet Nationaal Park.

Voor verdere info : www.phangan.info

koh phanang thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

koh phanang thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

full moon party koh phanang thailand

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.