Informatie Thailand

Thailand kaartIn dit gedeelte is algemene informatie over Thailand te vinden zoals in het kort de geschiedenis van Thailand, de Thaise cultuur en leefwijze van de Thaise bevolking. Maar ook de Thaise keuken wordt in het kort besproken.

Van nature zijn de Thai genieters van het leven, men is tolerant en gastvrij. Goede manieren, gezond verstand en een glimlach zijn erg belangrijk in Thailand. Ook is de natuur in Thailand zeer gevarieerd. Van schitterende eilandjes en mooie stranden in het zuiden van Thailand tot uitgestrekte oerwouden in het noorden van Thailand.

Deze combinatie zorgt er dan ook voor dat menig toerist in Thailand geheel verknocht raakt aan dit land.

Hieronder is een overzicht van onderwerpen met achtergrondinformatie over de Thaise ciltuur:

 • Geschiedenis van Thailand
  Omschrijving van het voormalige Siam tot aan het moderne Thailand.
   
 • Bevolking van Thailand
  Het schijnt dat van oorsprong de Thai een zeevarend volk was. Er zijn diverse bevolkingsgroepen in Thailand zoals diverse bergstammen. De bekendste hiervan zijn wellicht de giraffevrouwen (long-necks) in Noord Thailand.
   
 • Religie in Thailand
  Hier is een overzicht van de religies in Thailand. De Boeddhistische levensleer neemt daarbij een belangrijke plaats in. Zeker 97% van de Thaise bevolking is Boeddhistisch.

   

 • Thaise leefwijze
  Een omschrijving van de Thaise gebruiken zoals het begroeten met een 'wai' en de invloed van het Koningshuis in Thailand is hier omschreven.
   
 • Thaise keuken
  Uiteraard mag de Thaise keuken niet ontbreken. Deze is wereldberoemd om zijn grote diversiteit aan heerlijke gerechten.Thailand info
   
 • De Thaise taal
  Een korte omschrijving van de Thaise taal.
   
 • Het Beste van Thailand voor gezinnen
  Een verzameling van unieke attracties in Thailand die zeer het bezoeken waard zijn. De achterliggende gedachte is dat het attracties zijn die leuk zijn voor het gehele gezin.

   

 • De mooiste nationale parken van Thailand
  Thailand telt vele natuurparken en reservaten. Op deze pagina is een selectie gemaakt van de meest bekende en mooiste nationale parken die Thailand rijk is.
   

 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.