Kaeng Krachan Nationaal Park, provincie Phetchaburi

Kaeng krachan nationaal park phetchaburiDit is het grootste natuurpark van Thailand met een oppervlakte van circa 3000 vierkante kilometer. Bijna de helft van het park beslaat de Thaise provincie Phetchaburi. In het Kaeng Kracham Nationaal Park ontspringen de rivieren de Phetchaburi en de Pranburi.

Door de grote oppervlakte is er een echte wild-life cultuur met veel dieren. Zo leven er in het wild tijgers, olifanten, luipaarden, beren, herten, gibbons en andere apensoorten. Bij veel vogelliefhebbers is dit park ook populair vanwege het grote aantal soorten stand- en trekvogels. Men schat dat er zeker 300 verschillende soorten vogels zijn.

De hoogste berg is de Phanoen Tung met de top op 1207 meter. Er zijn tochten voor het beklimmen van de berg waarbij je volop kunt genieten van het uitzicht op het groene landschap. Het park biedt diverse omgevingen van regenwoud tot savannegrasland, een zoetwatermeer maar ook ruige bergketens.

Er is een wandelroute naar de Tho Thip waterval. Deze waterval bestaat uit wel 18 verschillende niveau’s. Achter de Kaeng Krachan dam kan men zich ontspannen door te zwemmen of met een boot rond te varen. Aan het ‘strand’ van dit grote stuwmeer zijn overdekte zitjes met de mogelijkheid om wat te eten of drinken te bestellen.

Aan de zuidrand van Kaeng Krachan is de Pala U waterval. Dit is in de richting van bergketen die Thailand en Myanmar scheidt. De Pala U waterval heeft totaal 11 niveau’s. Beste tijd om deze te bezichtigen is gedurende de regenperiode (mei tot november).

Relatief ligt Kaeng Krachan dichtbij Bangkok en ongeveer 60 km ten zuidwesten van Phetchaburi. Echter er komen maar weinig toeristen. Vooral het wandelen is de voornaamste activiteit. Het is aan te raden om hiervoor gebruik te maken van een gids. Bij het hoofdkantoor van het park, gelegen aan het eind van de weg voorbij de dam, kunt u verdere informatie krijgen of een gids te begeleiding huren.

De gemakkelijste manier om het park te bezoeken is door deel te nemen aan een door hotels in Hua Hin georganiseerde excursie.

Het Kaeng Krachan Nationaal Parg is dagelijks geopend van 6:00 tot 18:00 uur. Er moet voor entree betaald worden.

Kaeng krachan nationaal park phetchaburi

 

 

 

 

 

 

 

Kaeng krachan nationaal park phetchaburi

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.