Khao Sam Roi Yot Nationaal Park, Golf van Thailand

khao sam roi yot golf van thailandDe vertaling van het Thais ‘Khao Sam Roi Yot’ is ‘Driehonderd bergtoppen’. Dit is de verwijzing naar de vele kalksteen pieken die vanuit de mangrovemoerassen van het park oprijzen. Het park is zeer divers: stranden, moerassen, brakke lagunes, grotten en voor de kust gelegen eilanden. Het Khao Sam Roi Yot Nationaal Park heeft een oppervlakte van circa 98 vierkante kilometer en kenmerkend is vooral de ruige kustlijn.

Het park heeft een rijke flora en fauna. Zo huist er de krab-etende Javaan-aap en kunt u de zeldzame bosgems tegenkomen. Het moeras en de moddervlakten zijn verzamelpunten voor trekvogels. Maar ook voor de kust is veel te zien. Zo zwemmen er soms dolfijnen.

De beroemdste attractie van het park is de Tham Phraya Nakhon. Dit is een enorme grot met een open schacht. In de grot onder de schacht is een paviljoen die rond 1890 is gebouwd voor een bezoek van koning Chulalongkorn (Rama 5). De lichtval door de schacht heen op het paviljoen zorgt voor een enorm mooi effect.

Twee andere bekende grotten zijn Tham Sai en Tham Kaew en zeker een bezoek waard. De Tham Kaew is vooral bekent om de glinsterende stalactieten en rotsen.

Het park ligt ongeveer 63 km ten zuidwesten van Hua Hin. Als u in Hua Hin bent kunt u via praktisch elk hotel een dagtocht boeken naar het park. Uiteraard is het mogelijk om op eigen gelegenheid te gaan door de bus of trein naar Pranburi te nemen. Als u daar bent aangekomen neemt u lokaal vervoer naar Bang Pu, een vissersdorp en het laatste stukje per boottocht naar de ingang van het park op het strand Hat Laem Sala.
 Het park is dagelijks geopend van 6:00 tot 18:00 uur. Voor bezoek moet entree worden betaald.

khao sam roi yot golf van thailand

 

 

 

 

 

 

 

 

khao sam roi yot golf van thailand

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.