Khao Yai Nationaal Park, Nakhon Ratchasima

Khao Yai Nationaal Park, Nakhon RatchasimaOngeveer 200 km ten noordoosten van Bangkok ligt het Khao Yai Nationaal Park. Dit is één van de oudste en meest bezochte natuurreservaten van Thailand met een oppervlakte van 2168 vierkante kilometer. Het natuurpark bestrijkt vier provincies waarbij het grootste gedeelte boven de 400 meter ten opzichte van de zeespiegel ligt. Door de hoge ligging is de omgeving minder vochtig en warm in vergelijking met de laaglanden.

De droge tijd, van oktober tot januari, is de beste periode als u wild wil zien. Wel is aan te raden om wat warme kleding mee te nemen omdat de temperatuur kan dalen tot 10 graden. Bezoekt u het park in de regentijd dan is het aan te bevelen om de benen goed te bedekken vanwege de bloedzuigers die er dan zijn.

De bergen Khao Laem met een hoogte van 131 meter en de Khao Khiew met een hoogte van 1351 meter liggen in het oostelijke gedeelte van het park langs het Khoratplateau. De beide bergen zijn vaak in nevel gehuld. Bepaalde gedeeltes zijn nog regenwoud maar het merendeel bestaat uit bladverliezende bomen, palmbomen en bamboe. In de lager gelegen gebieden is grasland en bladverliezende bomen. De fauna is zeer divers waarbij makaken, langoeren en gibbos de meest waargenomen dieren zijn. Er zijn ook luipaarden, olifanten, zwarte beren, herten, wilde zwijnen en ander katachtigen te zien. Hoewel de kans hierop vrij klein is. In totaal lopen er zo’n 200 olifanten en enkele tijgers wild in dit park. Maar ook voor vogelliefhebbers heeft het Khao Yai park veel te bieden. Er zijn ruim 320 verschillende soorten geteld waaronder de neushoornvogel.

Door reisbureaus worden avondsafari’s aangeboden. Hoewel vaak wordt aangegeven dat er olifanten en tijgers zullen worden gespot is de kans hierop zeer klein. Meestal zult u wat herten te zien krijgen.

Het park heeft meer dan 50 km paden die goed bewegwijzerd zijn. Om door het park te trekken is het aan te raden een gids te huren. Dit kan worden verzorgt bij het bezoekerscentrum maar vaak dat bij de pensions in de omgeving ook een gids kan worden ingehuurd.

In het park zijn 2 watervallen. Dit zijn de Haew Narok waterval, die wat zuidelijk is gelegen, en de 20 meter hoge Haew Suwat waterval (ten oosten van het bezoekerscentrum). De Haew Narok waterval is zo’n 150 meter hoog en bestaat uit  drie niveaus.

Bij de ingang van het park zijn diverse hotels die onder andere ook safari’s verzorgen in het Khao Yai park.

Dagelijks is het park geopend (bezoekerscentrum) van 8:00 tot 18:00 uur. Om het park te betreden is entree verschuldigd. Bij georganiseerde safari’s zit dit meestal inbegrepen in de prijs. Het Khao Yai Nationaal Park ligt ongeveer 200 km ten noordoosten van Bangkok en is vanaf daar per weg te bereiken via Highway 1 richting Saraburi en verder op via Highway 2 naar het reservaat.

Khao Yai Nationaal Park, Nakhon Ratchasima

 

 

 

 

 

 

 

 

Khao Yai Nationaal Park, Nakhon Ratchasima

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.