Krokodillenfarm en dierentuin in Samut Prakan – Thailand

krokodil show hoofd thailandOm deze reptielen eens van zeer dichtbij te bekijken is dit zeker een aanrader. Vrijwel alle in het wild levende Siamese en Aziatische krokodillensoorten heeft men hier.

Dat deze krokodillenfarm al lange tijd populair is blijkt wel. Na de opstart in de jaren vijftig heeft men inmiddels 3 farms waarvan 2 in het noordoosten van Thailand.

De farm in Samut Prakan heeft zo’n 28 verschillende soorten en meer dan 60.000 zoetwater- en zee krokodillen. Men is trots op de grootste krokodil in gevangenschap, Chai Yai. Lengte van deze krokodil is 6 meter en weegt meer dan 1100 kg en is vermeld in het Guinnes Book of World Records. Ook zijn er enkele nijlkrokodillen en Zuid-Amerikaanse kaaimannen.

Dagelijks van 9:00 tot 16:00 uur wordt er elk uur een show gegeven waarbij de oppassers met de krokodillen worstellen en hun hoofd in de bek van de dieren steken. Tussen 16:00 en 17:00 uur worden de krokodillen gevoerd wel spectaculair om dat te aanschouwen.

Er is een winkel aanwezig waar handtassen, riemen en schoenen van krokodillenleer verkoopt. Degene die de smaak wil proberen kan hier ook terecht want men verkoopt ook gestoofd krokodillenvlees. Niet iedereen kan de smaak hiervan waarderen. Echter er wordt beweerd in de Chinese geneeskunst dat het vlees een afrodisiacum bevat.

De locatie is circa 33 km ten zuidoosten van Bangkok en gelegen in Samut Prakan aan de oude Sukhumvit snelweg (route 3) nabij de Ancient City. De openingstijden zijn dagelijks van 7:00 tot 18:00 uur en entree is verschuldigd.

krokodil show thailandkrokodil thailand

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.