Phu Kradung Nationaal Park, provincie Loei

Phu Kradung Nationaal Park, provincie LoeiIn het noordelijke gedeelte van de Isaan (noordoost Thailand) dicht tegen Laos aan ligt in de provincie Loei het Phu kradung Nationaal park. Het park is hoog gelegen op 1200 tot 1500 meter en is in feite een 60 vierkante kilometer groot plateau.

Dit zeer mooie park herbergt een grote diversiteit aan dieren. Zo zijn er zeldzame vogels te zien zoals de neushoornvogel. Maar ook fazanten en spechten. Er leven wilde olifanten, tijgers, muntjaks, gibbons, sambars en de Aziatische zwarte beer. De kans om deze dieren aan te treffen is vaak zeer klein.

Het Phu Kradung Park is te bereiken via Route 201 en heeft 50 km aan bewegwijzerde paden. Bij het parkkantoor kan men diverse toeren boeken. Bij sommige toeren is een overnachting inbegrepen. Hiervoor zijn hutten beschikbaar tot maximaal 11 personen. Door de hoogte van het park kan het ’s avonds en ’s nachts best wel koud zijn. In december en januari daalt de temperatuur regelmatig tot het vriespunt. Daarom wordt bij een boeking dekens en beddengoed meegegeven. Meestal gangbare route in het park is een pad dat 6 km lang is en omhoog gaat. Dit duurt zo’n 3 uur. Bij steile rotsen zijn laders geplaats. Dragers zorgen voor het meenemen van de bagage zoals de dekens etc. Hoewel de klim best veel inspanning vergt is het zeker de moeite waard. Het is aan te raden om in het warme seizoen al voor zonsopgang aan de klim te beginnen zodat de ergste hitte vermeden kan worden.

In de zomermaanden is goed om vooraf te controleren of het park geopend is. Men sluit het park in deze periode om de ecologie te laten herstellen. In de afgelopen jaren is veel bos in de omgeving gekapt en heeft men besloten om ter compensatie de natuur zijn beloop te laten gaan. Ook is het in deze periode zeer warm en zijn er minder bezoekers.

Het parkkantoor is dagelijks geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Behalve in de zomerperiode. Informatie, boekingen voor routes, dragers en overnachting kunnen hier worden geregeld. Voor het bezoeken van het park wordt entree geheven.

Phu Kradung Nationaal Park, provincie Loei

 

 

 

 

 

 

 

Phu Kradung Nationaal Park, provincie Loei

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.