Recept : Panang curry met rundvlees

Panang curry is een lekker gerecht waarbij de combinatie van kokos samen met de currypasta een volle smaak geeft die iets zoetig is. Het gerecht zoals hier beschreven is met rundvlees. Maar het is ook mogelijk om in plaats van rundvlees kip te gebruiken of grote gamba's.

Dit gerecht is voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 eetlepels panang curry pasta (b.v. van Mae Ploy zie foto)
  • 700 gram rundvlees, in repen
  • 185 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 3 eetlepels tamarindepuree
  • 2 limoenblaadjes, fijngesneden (om te garneren)
  • halve grote rode chilipeper, zonder zaad en julienne gesneden (om te garneren)

 

Bereiding

Verhit de olie in een steelpan of wok en roerbak de currypasta 2 minuten op matig vuur, of tot de geur vrijkomt.

panang curry

Voeg het vlees toe en roerbak 5 minuten. Voeg bijna alle kokosmelk, de vissaus, palmsuiker en tamarindepuree toe en draai het vuur laag. Laat het geheel onafgedekt 5 tot 7 minuten pruttelen. Hoewel dit een droge curry moet zijn, kunt u eventueel tijdens de bereiding nog wat water toevoegen als u dat nodig vindt. Breng eventueel de curry nog wat op smaak met zout en peper. Persoonlijk vind ik het ook altijd smakelijk om wat gebrande ongezouten pinda's en grof gehakt aan de curry toe te voegen.

Schep de curry in een grote kom en schenk het restant kokosmelk erover. Bestrooi 

mae ploy panang curry paste

hierna de curry met de fijngesneden limoenblaadjes en de reepjes chilipeper.

De gerecht is dan klaar om geserveerd te worden.

Eet smakelijk!

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.