Recept : Phat Thai Kung – Thaise noedels met garnalen

Phat Thai is een lekker gerecht met Thaise noedels waarin de basissmaken (zoet, zout en zuur) op goede manier zijn verwerkt. Dit gerecht wordt gegeten zonder bijgerechten. In Thailand is dit gerecht populair als tussendoortje of als lunch.

Dit gerecht is voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 150 gram gedroogde noedels (sen lek)
  • 300 gram grote rauwe garnalen
  • 3 eetlepels tamarindepuree
  • 2,5 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 3-4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 eieren
  • 85 gram Chinees bieslook (1 bosje)
  • kwart theelepel chilipoeder (of naar smaak)
  • 2 eetlepels gedroogde garnalen, gemalen of fijngestampt
  • 2 eetlepels ingelegde raapjes, fijngehakt
  • 3 eetlepels geroosterde pinda's, gehakt
  • 180 gram taugé
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 grote rode chilipeper, zonder zaad en gesnipperd, om te garneren
  • een paar blaadjes koriander, om te garneren
  • partjes limoen, voor erbij

 

Bereiding:

Phat Thai Kung - ThaiNLLaat de noedels 1-2 minuten in heet water weken, of tot ze zacht zijn laat ze uitlekken.

Pel de garnalen en verwijder de zwarte ader. Snijd elke garnaal langs de rug open (maar niet helemaal doormidden) en laat de staart zitten.

Meng in een kom de tamarindepuree, vissaus en palmsuiker.

Verhit 1,5 eetlepel olie in een wok of koekenpan en roerbak de knoflook op matig vuur goudbruin. Voeg de garnalen toe en bak ze 2 minuten mee.

Schep de garnalen met een spatel naar de rand van de wok of pan. Doe nog een 1,5 eetlepel olie in de wok, voeg de eieren toe en roerbak ze 1 minuut mee. Voeg de noedels en het bieslook toe en roerbak een paar seconden. Voeg het tamarinde-vissausmengsel, chilipoeder, de gedroogde garnalen, ingelegde raapjes en de helft van de pinda’s toe. Voeg de helft van de taugé en lente-uitjes toe. Kijk of de noedels de gewenste consistentie hebben en breng ze eventueel op smaak met zout en peper.

Schep de noedels in een schaal en strooi de rest van de pinda’s erover. Garneer met de snippers chilipeper en wat blaadjes koriander. Leg de partjes limoen en het restant taugé en lente-uitjes langs de rand van de schaal en serveer.

Eventueel kan gebakken tahoe ook gebruikt worden in plaats van de garnalen om een vegetarische Phat Thai te maken. Soms wordt er ook wel naast de garnalen nog wat extra gebakken tahoe bijgevoegd.

De Phat Thai kan nog verder op smaak gemaakt worden als is opgeschept door wat suiker, azijn (met Spaanse peper), vissaus of gedroogde Thaise chilipoeder toe te voegen naar eigen smaak.

Eet smakelijk!!

 

Reacties

Week de rijstnoedels een ruim uur in handwarm water.
Ga met de bereiding van het recept verder als hierboven beschreven.
Laat de rijstnoedels een minuut uitlekken en werk deze door de andere ingredienten in de wok of pan.
Breng op smaak met wat tamarinde water en suiker, warm goed door, hierdoor zij de noedels 1,2,3, gaar en plakken niet.
Als laatste de lente-ui er door en eten maar.

Remi

Week de rijstnoedels een ruim uur in handwarm water.
Ga met de bereiding van het recept verder als hierboven beschreven.
Laat de rijstnoedels een minuut uitlekken en werk deze door de andere ingredienten in de wok of pan.
Breng op smaak met wat tamarinde water en suiker, warm goed door, hierdoor zij de noedels 1,2,3, gaar en plakken niet.
Als laatste de lente-ui er door en eten maar.

Remi

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.