Recept : Thaise komkommersalade

Bij hapjes zoals Thaise viskoekjes of Thaise kipsaté wordt in een apart schaaltje vaak de Thaise komkommersalade erbij geserveerd. De smaak is ietwat zuur, door de azijn, met daarbij wat zoetig plus de combinatie van de komkommer, stukjes pinda’s en een tinteling van de rode chili.

Voor 185 gram

Benodigdheden :

4 eetlepels rijstazijn
10 gram suiker
1 kleine rode chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
1 theelepel vissaus
80 gram ongezouten pinda’s, licht geroosterd en grof gehakt
1 komkommer, ongeschild, zonder zaad, in kleine blokjes

Bereiding :

Doe de azijn en suiker in een kleine steelpan met 125 ml water. Breng dat aan de kook, draai het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten pruttelen.

thaise komkommersaladeLaat het afkoelen en roer dan de chilipeper, vissaus, pinda’s en komkommer erdoor.
 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.