Recept: Thaise pindasaus

De Thaise pindasaus wordt onder andere gebruikt bij de Thaise kipsaté. De combinatie van de pinda’s, kokosmelk en overige ingredienten geven een lekkere Aziatische smaak aan deze saus.

Voor 375 gram

Benodigdheden:

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 Aziatische sjalotjes, fijngehakt
  • 1 stengel citroengras, alleen het witte, fijngehakt
  • 2 theelepels Thaise kerriepoeder
  • 1 eetlepels tamarindepuree
  • 1 eetlepel chilipeperpasta
  • 160 gram ongezouten, geroosterde pinda’s, grof gehakt
  • 375 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepels palmsuiker

 

Bereiding:

Verhit de olie in een steelpan en bak de knoflook, sjalotjes en het citroengras 1 tot 2 minuten. Voeg het kerriepoeder toe en roerbak tot de geur vrij komt.

Thaise pindasausVoeg de rest van de ingrediënten toe en breng langzaam aan de kook. Voeg zo veel water toe dat er een vloeibare saus ontstaat en laat hem nog 2 minuten doorkoken.
De saus kan eventueel met wat zout nog op smaak worden gemaakt.

Reactie toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.