Recept : Tom Kha Kai - Thaise kippensoep met kokos

Tom Kha Kai is een kokos kippesoep die niet te pittig is maar toch een lekkere volle smaak heeft.

Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 750 ml kokosmelk
  • 2 stengels citroengras, alleen het witte gedeelte, gekneusd
  • 5 cm galanga in stukjes
  • 5 (Aziatische) sjalotjes, geplet
  • 400 gram kipfilet, in stukjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • 200 gram kerstomaatjes, eventueel gehalveerd (zie opmerking)
  • 150 gram stropaddenstoelen of champignons
  • 3 eetlepels limoensap
  • 6 limoenblaadjes, doormidden gescheurd
  • 3-5 Thaise chilipepers, zonder steel en gekneusd of 2 grote rode chilipepers zonder zaad en in dunne ringetjes
  • Wat korianderblaadjes, om te garneren

 

Bereidingswijze:

Doe het citroengras, de kokosmelk, galanga en sjalotjes in een steelpan of wok en breng alles op matig vuur aan de kook.

Voeg de kip, vissaus en palmsuiker toe en laat alles al roerend nog 5 minuten koken op matig vuur. Roer zo nu en dan.

Voeg de paddenstoelen toe en eventueel de kerstomaten toe. Het is belangrijk dat de tomaten niet stukkoken omdat dit de smaak verandert. Vaak worden tomaatjes ook achterwege gehouden.  Als laatste het limoensap, de limoenblaadjes en chilipepers toevoegen. Laat alles nog 2 tot 3 minuten op matig vuur koken.

Het gerecht is dan klaar. Je kan eventueel met zout en peper de smaak nog wat aanpassen.

Dit gerecht hoort niet te pittig te zijn en juist wat zoetzuur en zoutig. Garneer de tom kha kai soep met koriander en server.

 

Eet smakelijk!!

Reacties

Thaise kippensoep

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.