Recept : Wontonsoep met garnalen
Hoewel wontonsoep van origine een soep is die in China veel wordt gegeten is deze ook in Thailand populair.
Dit gerecht is voor 4 personen
Benodigdheden:
- 225 gram garnalen, fijngehakt
- 6 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 korianderwortels, fijngehakt
- Een snufje versgemalen witte peper
- 20 wontonvellen, 7,5 x 7,5 cm
- 1 tot 2 eetlepels plantaardige olie
- 935 ml kippen- of groentebouillon
- 4 rauwe garnalen, gepeld, zwarte ader verwijderd
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 100 gram Chinese kool of spinazie, grof gehakt
- 100 gram taugé
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- Versgemalen witte peper, om te bestrooien
Bereiding:
Doe de garnalen, twee tenen knoflook, fijngehakte korianderwortels, witte peper en een snufje zout in een kom en meng dit doorelkaar. Schep op het midden van elk wontonvel 1 theelepel van de mengsel. Vouw de hoeken naar elkaar toe, knijp ze dicht en maak er een klein pakketje van.
Verhit de olie in een kleine wok of koekenpan en roerbak de rest van de knoflook tot hij goudbruin is. Haal de wok van het vuur en gooi de knoflook weg.
Breng een pan met water tegen de kook aan. Laat elk wontonpakketje voorzichtig in het water glijden en kook deze 2 tot 3 minuten. Schep de wontonpakketjes met een schuimspaan uit het water en doe ze in een kom warm water.
Verwarm de bouillon in een steelpan tot het kookpunt. Voeg de sojasaus, garnalen en Chinese kool of spinazie toe en laat alles een paar minuten koken.
Giet de gekookte wontonpakketjes af en leg ze in de bouillon.
Verdeel eerst de taugé over de vier soepkommen en vervolgens de wontonpakketjes en wat bouillon. Garneer met de lente-uitjes, strooi er wat witte peper over en besprenkel tot slot met de knoflookolie uit de wok.
Reactie toevoegen