Rose Garden, Nakhon Pathom – Thailand

rose garden thailandDe ligging is zo’n 32 km ten westen van Bangkok richting Nakhon Pathom aan Route 4. Eigenlijk is de naam Rose Garden Riverside Resort en bestaat uit een prachtig aangelegde tuin vol rozen en orchideeën. Op het terrein bevinden zich een hotel, een cultureel centrum, restaurants, tennisbanen, een kunstmatig meer met roeiboten, een kuuroord en een goed verzorgede golfbaan.

De hoofd attractie is de Thai Village Cultural Show die dagelijks wordt opgevoerd. In een grote arena laten gekostumeerde acteurs traditionele volksdansen zien van diverse gebieden in Thailand. Ook wordt een huwelijksceremonie uitgebeeld zoals deze volgens de gewoonte hoort te gaan. Natuurlijk gaat men niet voorbij aan het Thai boxen en worden stevige demonstraties hiervan gegeven.

Ook wordt gedemonstreerd hoe de olifant werd ingezet in het noorden van Thailand. De dieren slepen met teakblokken zoals ze voorheen ook in de bossen werkzaam waren. Maar er wordt ook gedemonstreerd dat de olifant precies is door over enkele toeschouwers heen te lopen zonder hen aan te raken. Tegen een kleine vergoeding is het mogelijk om je door het park te laten dragen door een olifant.

Wie van orchideeën houd zal zeker genieten van de hoeveelheid die in de orchideeëntuin te aanschouwen is. Het is een zeer kleurrijke ervaring met veel verschillende soorten.

In de Cultural Village zijn winkeltjes waar het leuk is om wat rond te snuffelen voor souvenirs of te kijken naar wevers die demonstreren hoe draad uit zijdewormcocons wordt gesponnen.

Rose Garden Riverside Resort is degelijks geopend van 8:00 tot 18:00 uur. Voor de show en park is entree verschuldigd. Informatie is te vinden op www.rosegardenriverside.com

rose garden thailand elephant showrose garden thailand elephant show

rose garden thailand

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.