Thaise recepten

thaise recepten

Zelf een Thais gerecht maken?

De afgelopen jaren is de Thaise keuken steeds populairder geworden. Dit is onder andere te merken aan de toename van Thaise restaurants als ook afhaal en bezorg restaurants. Het mooie aan de Thaise keuken is dat het zeer divers is waarbij een ieder wel een bepaald gerecht heeft dat zeer in de smaak valt.

In Thailand zelf is eten een belangrijk onderdeel van de cultuur. Soms lijkt het wel of de ene helft van het land voor de andere helft kookt waarna de rollen worden omgedraaid. Een voorbeeld is ook dat wij hier in Nederland vaak een gesprek beginnen met het mooie of slechte weer, in Thailand begint een gesprek vaak met de vraag of opmerking van wat ze gegeten hebben.

Bij het overzicht aan artikelen op deze website kan dan natuurlijk een gedeelte over de Thaise keuken ook niet ontbreken. En het leukste is om zelf Thaise gerechten te bereiden!

In het overzicht hieronder zijn diverse gangbare Thaise gerechten weergegeven. Klik op het gerecht en je komt bij de beschrijving van het recept. Er is geprobeerd om kort maar duidelijk aan te geven hoe het Thaise gerecht gemaakt moet worden. Tevens is het mogelijk om het gerecht te printen wat het gemakkelijker maakt om het recept mee te nemen naar de keuken (zie de link onder het recept).

Aan de rechterzijde van de pagina is wat algemene informatie over de diverse basis ingrediënten van de Thaise keuken.

 

Heeft u een reactie of opmerking (geslaagd gerecht of te moeilijk…) geef dit aan bij de reactie / commentaar op de pagina waar het gerecht staat.  

 

Succes met koken en alvast eetsmakelijk!

Thaise hapjes


thaise kip sate

Bijgerechten - salades


thaise som tam papaya salade

Bijgerechten - soepen


thaise tom yam kung soep

Kip gerechten


thaise kip pandan bladeren

Varkenshaas gerechten


thaise pad preaw waan varkensvlees

Biefstuk gerechten


thaise panang met beef

Garnalen gerechten


thaise pad thai kung garnalen

Diverse


thaise komkommer salade
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.