Chinatown - Yaowarat

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van Algemeen
Algemeen
Offline
Lid geworden op: 3 aug. 2012
Chinatown - Yaowarat

De Chinese gemeenschap was al in Bangkok aanwezig ver voordat Bangkok gesticht werd. Oorspronkelijk was er een Chinese handelspost op de plaats waar nu het “Grand Palace” staat. Toen Koning Rama I Bangkok stichtte heeft deze de Chinese handelaren verzocht te verhuizen. De Chinese handelaren zijn toen ten oosten van de nieuwe stad naast de rivier Chao Phraya neergestreken. Het smalle straatje “Sampaeng Lane” was toen de hoofdweg. Door de groei van Chinatown werd in 1902 het wegennet van Chinatown uitgebreid en is “Yaowarat Road” aangelegd. Vandaar dat Chinatown ook wel Yaowarat wordt genoemd.

Het bezoeken van Chinatown is een belevenis op zich. Er zijn veel restaurants met heerlijk eten, winkels die goud verkopen, Chinese en Thaise tempeltjes en Chinese massage salons. Daarnaast zijn er enorm veel kraampjes en winkeltjes waar een enorme diversiteit aan produkten te koop wordt aangeboden.

De oude hoofdstraat “Sampaeng Lane” is een zeer smalle straat waar nog geen auto doorheen kan. Hier kun je tegen spotprijzen werkelijk van alles kopen. Het is alleen al een belevenis om hier doorheen te lopen.

Chinatown kun je aandoen middels een taxi maar ook met de boot. Neem hiervoor een boot op de Chao Phraya rivier en stap bij de halte “Tha Ratchawong” uit. Chinatown zelf kun je het beste te voet verkennen, een plattegrond hierbij is aan te raden.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.