Iets om even rekening mee te houden : Thaise etiquette tips

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van Algemeen
Algemeen
Offline
Lid geworden op: 3 aug. 2012
Iets om even rekening mee te houden : Thaise etiquette tips

Sociale regels van Thailand.

Thailand kent een aantal serieuze sociale regels waar iedereen zich aanhoudt. Het is in je eigen belang om deze etiquette regels te respecteren.

 • De traditionele manier van begroeten gebeurd in Thailand middels een ‘wai’ (handen tegen elkaar en lichte buiging) en niet door elkaar de hand te geven. Als buitenlander volstaat het om een wai te beantwoorden door een hoofdknik of glimlach.
 • Wanneer je iemands huis betreedt trek dan altijd je schoenen uit.
 • Het wijzen met je voeten of vingers wordt als zeer onbeleefd beschouwd
 • Raak nooit iemands hoofd aan, dit is het nobelste deel van het lichaam. Mocht je onverhoopt toch iemands hoofd aanraken bied dan je oprechte excuses aan.
 • Respecteer het Boeddhisme en het Koningshuis, maak hier geen grappen over.
 • Wordt niet boos en ga vooral niet schreeuwen als je tegen een probleem aanloopt. Dit is tegen de Boeddhistische cultuur en zal je niet verder helpen.
 • Het is vrouwen niet toegestaan monniken aan te raken. In bussen of treinen mogen zij ook niet naast een monnik gaan zitten.
 • Wees respectvol als je een tempel bezoekt. Doe je schoenen uit voordat je naar binnen gaat en draag geen korte broek of minirok.

Tradities, gebruiken en gewoonten worden sterk bepaald door het Boeddhisme

De Thaise cultuur zit diep geworteld in de historische en religieuze tradities, gebruiken en gewoonten van de Thaise bevolking. Thailand is een overwegend Boeddhistisch land en het leven in Thailand wordt er sterk door beïnvloed. De tradities, gebruiken en gewoonten van de Thaise bevolking worden dan ook voor een belangrijk deel bepaald door het Boeddhisme. Het Boeddhisme is tevens een belangrijke inspiratiebron voor de bevolking in Thailand.

Rijke variëteit aan tradities, gebruiken en gewoonten

Thailand kent een rijke variëteit aan tradities, gebruiken en gewoonten welke in veel opzichten verschillend zijn van die in het Westen. Het Boeddhisme en de monarchie zijn de belangrijkste pijlers waarop deze tradities, gebruiken en gewoonten zijn gebaseerd. Een van de essenties van de tradities, gebruiken en gewoonten in Thailand is de gastvrijheid. Dit komt o.a. tot uiting in het begroeten met de ‘wai’ en de beroemde Thaise ‘smile’.

Thailand: ‘Land van de Glimlach’

Veel mensen denken dat Thailand ‘land van de glimlach’ genoemd wordt vanwege het vriendelijke en vrolijke karakter van de Thaise bevolking. Echter, waar veel buitenlanders geen weet van hebben is dat de glimlach een veel diepere betekenis heeft. De glimlach is niet alleen een uiting van vriendelijkheid of opgewektheid, maar kan ook ongemak, schaamte of zelfs boosheid uitdragen. Een Thai zal namelijk nooit zijn persoonlijke emoties laten zien en zeker zijn negatieve emoties niet.

Thailand kent verschillende type van glimlach

Het Thaise woord voor glimlach is ‘Yim’. De Yim heeft vele betekenissen en wordt gebruikt in bijna elke denkbare situatie. Het basistype van de glimlach, de Yim Tak tai, is de beleefde vorm en wordt als standaard glimlach gebruikt. Daarnaast kent de Thai nog vele andere type glimlach die voor elke situatie een andere naam heeft. Voor buitenlanders is het niet altijd even makkelijk om het ene type glimlach van het andere te onderscheiden.

De Thai wil je met de glimlach gunstig stemmen

In Thailand wordt de glimlach gebruikt om een ander hiermee op zijn gemak te stellen. De glimlach heeft als het ware een defensief karakter en de Thai wil je hiermee gunstig stemmen. Zo wordt er in Thailand niet alleen gelachen bij grappen en komische gebeurtenissen, maar ook bij onschuldige persoonlijke ongelukjes die bij ons als westerlingen binnenpretjes bezorgen. Het is absoluut niet de bedoeling dat een Thai je met dergelijke glimlach wil uitlachen. In tegendeel hij wil je met een dergelijke glimlach helpen om je over de onaangename gebeurtenis heen te komen.

 

 

Reactie toevoegen

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.