Inburgeringscursus voor MVV aanvraag

1 bericht / 0 nieuw
Jan Hiemstra
Offline
Lid geworden op: 31 mrt. 2012
Inburgeringscursus voor MVV aanvraag

 

Als u uw Thaise partner naar Nederland wilt laten komen voor langer dan 3 maanden dan dient uw Thaise partner eerst een zogenaamde inburgeringsexamen af te leggen op de Nederlandse ambassade, als dit examen met goed gevolg is afgelegd dan kunt u een procedure starten om een Machtiging tot Voorlopig Verblijf(MVV) aan te vragen.

Dit inburgeringsexamen buitenland wordt ook wel genoemd het basisexamen inburgering. Het inburgeringsexamen bestaat uit 3 delen voor alle onderdelen moet een voldoende worden gehaald.

Deel 1: Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS). Hierin wordt de kennis van de Nederlandse samenleving getoetst. Aan de hand van een boekje met afbeeldingen worden er telefonisch 30 vragen gesteld, hier van moet de kandidaat er minimaal 23 goed hebben.

Deel 2: Mondelinge taal Toets Gesproken Nederlands (TGN). Hierin wordt de kennis van de Nederlandse taal getoetst. Dit onderdeel bestaat uit het nazeggen van korte zinnen, het beantwoorden van korte vragen, opnieuw nazeggen van zinnen het benoemen van tegenstellingen en het navertellen van verhaaltjes. Hier voor moet een score van minimaal 26 punten worden gehaald van de 80.

Deel 3:Geletterheid en Begrijpend Lezen(GBL).Dit onderdeel bestaat uit 5 verschillende testen, er wordt o.a. gelet op het vloeiend kunnen lezen van woorden , zinnen en kleine teksten,en er moeten 28 zinnen worden aangevuld door een keuze uit a,b,c.Verder worden er 4 vragen gesteld over 3 verschillende kleine teksten. Deze test duurt in totaal 25 minuten, en er moet een score worden gehaald van minimaal 26 punten van de 36.

Informatie hierover is te vinden op de website van het ministerie van buitenlandse zaken: Basisexamen inburgering informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.