Info over aanvragen MVV

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Jan Hiemstra
Offline
Lid geworden op: 31 mrt. 2012
Info over aanvragen MVV

 

Indien uw Thaise partner langer dan 3 maanden in Nederland of Belgie wil verblijven dan heeft u een MVV(machtiging tot voorlopig verblijf) nodig, maar voordat u een MVV aan kunt vragen, dient uw Thaise partner voor Nederland eerst een inburgeringsexamen af te leggen op de Nederlandse ambassade te Bangkok.

Indien dit examen met goed gevolg is afgelegd, dan kunt u een MVV-advies aanvraag ten behoeve van uw partner aanvragen.Wat te doen ?

Er zijn 2 manieren om een MVV aan te vragen:

  1. De verblijfgever (is de referent in Nederland) kan bij de IND in Nederland een advies ten behoeve van een MVV voor u aanvragen. Vervolgens doet de IND een zogeheten referenten-onderzoek. Dat betekent dat er een onderzoek ingesteld wordt naar uw mogelijkheden tot garantstelling. Uw middelen van bestaan zijn daarbij van belang. Indien de IND u bericht dat positief wordt geadviseerd ten aanzien tot afgifte van een MVV, kan uw Thaise partner een aanvraag indienen bij de Nederlandse ambassade te Bangkok.Voordeel van het aanvragen van een MVV-advies bij de IND is, dat u de leges voor de MVV aanvraag ( circa 1250 Euro) pas hoeft te betalen na een positief advies. NADEEL is echter dat in geval negatief wordt geadviseerd, er geen bezwaar ingesteld kan worden tegen het advies.
     
  2. Een andere mogelijkheid is dat uw Thaise partner zelf een aanvraag tot afgifte van een MVV indient bij de Nederlandse ambassade te Bangkok. Vervolgens laat de ambassade (Visadienst) door de IND een onderzoek instellen, of aan alle voorwaarden voor afgifte van een MVV wordt voldaan. Voordeel is dat u na een negatieve beslissing een bezwaar- en eventueel een beroepsprocedure kunt instellen. NADEEL is dat u eerst de leges( circa 1250 Euro) dient te betalen.

Voor informatie hierover vanaf de website van de Nederlandse ambassade : Visa application in Thailand

Jan Hiemstra
Offline
Lid geworden op: 31 mrt. 2012
Op de site van de

Op de site van de Rijksoverheid is hierover ook informatie te vinden: Machtiging tot voorlopig verblijf

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.