Wat Chaiwatthanaram - Ayutthaya

1 bericht / 0 nieuw
afbeelding van Algemeen
Algemeen
Offline
Lid geworden op: 3 aug. 2012
Wat Chaiwatthanaram - Ayutthaya

Wat Chaiwatthanaram is een indrukwekkend klooster aan de Chao Praya rivier in Ayutthaya. Het is gebouwd in 1630 onder het bewind van Koning Prasatthong ter nagedachtenis aan zijn overleden moeder, alhoewel sommige bronnen de reden ook toeschrijven aan de overwinning op Cambodja. De architectuur is in Khmer stijl welke overeenkomsten vertoond met Angkor Wat in Cambodja. Deze stijl is direct te herkennen aan de centrale prang (toren) van 35 meter hoog in het midden van het klooster. Om de centrale prang staan 4 kleinere prangs met daaromheen 8 nog kleinere prangs welke meer dan 100 Boeddha beelden herbergen. De centrale prang kan beklommen worden en geeft een mooi uitzicht over Ayutthaya. Echter, de trap naar boven is smal en steil en kan voor sommigen, zeker op weg naar beneden, vrij beangstigend zijn.

Tijdens de bezetting van Ayutthaya in 1767 door de Birmanen is het klooster zwaar beschadigd en geplunderd. Na de deze bezetting is het klooster lange tijd onbeheerd achter gebleven waardoor plunderaars hun gang konden gaan. Veel Boedhha beelden waren ontdaan van hun hoofd en veel muren afgebroken om elders te verkopen. Tussen 1987 en 1992 heeft een grootscheepse renovatie het klooster weer in ere hersteld. Zodoende blijft het klooster voor iedereen met interesse in cultuur en Khmer architectuur meer dan een bezoek waard.

Wat Chaiwatthanaram is voor bezoekers geopend van 08:00 tot 18:00 uur. De entree voor bezoekers zonder Thaise nationaliteit is ongeveer 30 baht.

Het klooster kan op verschillende manieren bereikt worden vanuit Ayutthaya. Op eigen gelegenheid middels taxi of tuk tuk of als onderdeel van een georganiseerde (day)tour.

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.